J. RAMADA – DISCOVER TURQUOISE (EP)

Artiest info
Website
facebook

Label:Luminocity Entertainment Inc.

video

Eind 2016 bracht de Amerikaanse producer en muzikant J. Ramada zijn debuutalbum “Tongue & Groove” uit met daarop elf zelfgecomponeerde nummers. Amper een half jaartje later volgde in april 2017 al een opvolger in de vorm van het album “Too Many Days Without” dat maar zeven tracks bevatte. Daarna werd het nogal stil rond deze in Los Angeles wonende multi-instrumentalist, maar nu laat hij na vier jaar radiostilte opnieuw van zich horen met de release van een EP die “Turquoise” als titel kreeg.

Deze keer biedt J. Ramada ons vijf nieuwe eigen composities aan op het minialbum dat hij zelf produceerde en waarbij hij alle instrumenten ook zo goed als allemaal zelf heeft ingespeeld. Toch kreeg hij voor drie tracks een klein beetje support van andere muzikanten. Zo speelt de van zijn werk voor Ben Harper en ‘Earth, Wind And Fire’ bekende David Leach op percussie bij de uptemposong “The Last In Line” en blazervirtuoos Scott Wright speelt op trompet en bugel op de single “Imaginary Thunder” (zie lyrics video). Voor het nummer “Too Far To Go” werd zelfs het ‘Czech National Symphony Orchestra’ uit Praag, Tsjechië onder leiding van filmsoundtrack-componist Ludek Drizhal in de opnamestudio gehaald voor een langzaam opgebouwde, sterk georkestreerde bijdrage.

Deze artiest legt veel gevoel en emoties in zijn nummers die elementen bevatten van Americana, R&B, folk en rock. De nog niet vermelde nummers “Any Other Way” met enkel akoestische gitaar en mandoline in de begeleiding en de R&B-pianoballad “King Of Hearts” zijn daar de meest typerende voorbeelden van. Hoewel het hier om een kortdurende EP gaat werden de opnames toch verspreid over drie locaties, met name Los Angeles in de USA, Praag in Tsjechië en Lima in Peru waar J. Ramada de laatste jaren regelmatig actief werkzaam is. We durven te veronderstellen dat de release van dit minialbum de voorbode zal vormen van een binnenkort verschijnende volwaardige plaat.

(valsam)